Mind the digital gap!

In onze huidige samenleving zijn technologie en het gebruik van nieuwe media om te communiceren onmisbaar geworden. Dankzij de nieuwe technologische ontwikkelingen wordt het leven ons een stuk makkelijker gemaakt.

 

Spijtig genoeg kan niet iedereen hiervan mee profiteren. Om te kunnen genieten van deze voordelen moet je namelijk over heel wat competenties beschikken. Je moet met technologie kunnen omgaan, je moet je weg kunnen vinden in het overaanbod van digitale informatie en je moet dit alles ook kunnen gebruiken om er zelf beter van te worden. Pas dan kan je participeren aan deze nieuwe vorm van samenleven.

Digidak wil via openbare computerruimtes mensen - in het bijzonder mensen uit kansengroepen - op een zeer eenvoudige manier laten kennismaken met de mogelijkheden van nieuwe media. Daarom worden Digidak-lokalen ingericht in omgevingen waar mensen vertrouwd zijn, waar ze vrijblijvend kunnen binnenlopen en waar begeleiders klaarstaan om hen te helpen. Digidak-lokalen zijn kleinschalig, gratis en vooral ook een ontmoetingsruimte. Mensen leren er van en met elkaar. 

Neem vrijblijvend contact op met ons projectteam voor informatie over lopende cursussen en actieve locaties in Limburg! Kijk ook op de website www.digidak.be